lunes, 19 de enero de 2009

VIATGE A BERLIN NADAL 2008


La veritat és que el viatge a Berlín va ser una "bocanada" d'aire fresc, després d'un any llarg i dur preparant lo oposició al cos de bombers.
Acostumat a cada any fer 1 o 2 viatges veient i gaudint de molts racons del planeta, doncs l'any passat no vaig poder fer-ne cap degut a la preparació i al estar pendent de les dates dels exàmens. Això a fet que el viatge a Berlín l'agafés amb moltíssimes ganes i entusiasme.

Olimpiastadium de Berlin: lloc memorable, on Jesse Owens, atleta americà d'origen africà i de raça negra va guanyar 4 medalles d'or en les olimpiades de Berlín de 1936. Medalla d'or en els 100m llisos, 200m llisos, salt de longitud i relleus de 4x100m. Davant la mirada de Hitler, en ple discurs de la superioritat de la raça ària, i on pretenia que els atletes alemans dominesin els Jocs. Hitler tant sols aplaudia les victòries dels atletes alemanys, després de que el comitè Olimpic li insistís en que havia d' aplaudir a tots els medallistes o a cap, ell decidí no estar present a les següents entregues de medalles. Owens va ser aclamat per 110.000 persones en el Estadi Olímpic de Berlín.


Camp de Concentració de Sacsenshausen : esta en el poble de Oranienbourg, com tot camp de concentració es van cometre autèntiques barbaritats. Construit pels nazis, amb l'objectiu de confinar i liquidar massivament a opositors polítics, jueus, gitanos, homosexuals i presoners de guerra. Comença a funcionar el 12 de juliol del '36. Els primers anys era un camp de concentració i després un camp d'aniquilació. Hi havia treballs forçats destinats al armament i també a experiments mèdics.
Aquest camp també va ser molt conegut degut a que es va portar a terme les falsificacions monetaries més complicades de la història a mans dels reclusos jueus. Els alemanys van seleccionar de tots els camps de concentració un grup de presoners que coneixéssin el món de la fotografia, el dibuix i altres oficis relacionats amb les arts gràfiques a fi i efecte de portar a terme aquestes falsificacions ( en la pelicula Los Falsificadores, es relata aquest fet). Van falsificar la lliure estarlina i el dòlar (en el que es va anomenar Operació Kruger), perque no quedéssin testimonis aquest presoners un cop havien trobat la forma de falsificar el dòlar estaven destinats a morir en les càmares de gas. El dòlar no es va poder posar en circulació, degut al evident enfunsament de la Alemania nacionalsocialista. Van ser enviats a Ebensee , però abans de ser gasejats van ser intervinguts pels soldats americans i els van salvat d'una mort segura.




BERLÍN ciutat ( Parlamet, mur, catedral, checkpointcharlie...)





Porta de Branderbourg:

Pergamo Museoum: Mercat de Milet, ...

La veritat és que haver estat a Sacsenshausen m'ha fet sentir i reflexionar en molts moments de les condicions infrahumanes en les que es trobaven els presoners. El fred que nosaltres sentiem, abrigats fins al cap damunt, amb gorros, guants, jaquetes, polars, mitjons, .... penso en com s'haurien de sentir amb tan sòls un miserable pijama, passant gana dia si dia també, rebén pallisses, sent ejecutats, ... sobrevivin en unes condicions indignes, atemorits les 24 hores del dia...

No hay comentarios: